جهت اطلاع از دستگاه وکیوم تراپی روی آیکون مشاهده کلیک کنید...
مشاهدهسبد خرید شما خالی است.
عفونت محل عمل جراحی و درمان آن
آیا تا بحال عمل جراحی انجام داده اید؟ آیا با عفونت محل عمل مواجه شده اید؟ آیا راه حلی برای درمان آن بدست آورده اید؟
خیلی از افراد از عمل گریزانند بخاطر عفونت های بعد آن حتی با وجود مراقبت های بسیار ممکن است محل زخم دچار عارضه بشوند و پوست یکی از عوامل است که باعث جلوگیری از ورود هرگونه آلودگی و باکتری به بدن میشود و اگر نتوانیم به خوبی از آن مراقبت کنیم دچار مشکل خواهیم شد.
این عفونت ها شاید خطر بسیار زیادی برای بیمار داشته باشد طوری که دیگر اندام ها را نیز درگیر خود میکند و اگر عفونت وخیم تر شود و پیشرفت آن جلوگیری نکنیم باعث ورد آن به خون میشود و باعث مرگ خواهد شد. میتوان گفت عفونت محل جراحی از شایع ترین عفونت های بیمارستانی است که باعث از دست دادن جان بیمار میشود.
عفونت محل عمل جراحی و درمان آن
تعریف عفونت محل جراحی(ssi )عفونت جراحی از شایع ترین عفونت ها است که ۳۰ روز پس از عمل جراحی یا در محل بریدگی بروز می دهد؛ به همین سبب به آن عفونت محل جراحی یا ssi می گویند.
به طور کلی همه افرادی که نوبت عمل جراحی دارند باید قبل از آن آزمایش هایی را انجام دهند. این به این دلیل است که دکتر مطمئن شود بدن بیمار هیچ عفونتی نداشته باشد و بعد از عمل جراحی محل زخم دچار عفونت نشود. افرادی که بیماری های زمینه ای دارند به دلیل سیستم دفاعی ضعیف ممکن است بیشتر در معرض عفونت های شدید قرار بگیرند.
انواع عفونت محل جراحی
بسیاری از افرادی که با مقوله عفونت آشنایی ندارند، باید در این زمینه اطلاعاتی کسب کنند. عفونت ممکن است انواع متفاوتی داشته باشد مانند عفونت سطحی، عمقی و اعضا و فضای داخلی که هر یک با توجه به میزان میکروب های وارد شده به زخم به طرز متفاوتی ایجاد می شود. برای اطلاع بیشتر از این عفونت ها همراه ما باشید.
عفونت سطحی
این عفونت در سطح بریدگی پوست و طی ۳۰ روز بعد از عمل جراحی رخ می دهد. در واقع این عفونت باعث ترشح چرک هایی در شکاف حاصل از بریدگی می شود و می توان آن را بدون آزمایش تشخیص داد.
عفونت عمقی
عفونت عمقی هنگامی رخ می دهد که عفونت سطحی و میکروب ها تکثیر شده و باعث پیشرفت آن عفونت به عمق های بیشتری از پوست شوند. عفونت محل جراحی عمقی در ناحیه زیر سطح پوست و در عضله ها و بافت های اطراف ماهیچه ایجاد می شود؛ با توجه به وضعیت عفونت پزشک معالج باید آن را از طریق برش تخلیه کند.
عفونت اعضا و فضاهای داخلی
این نوع عفونت در عضلات نیست بلکه در اندام های اطراف محل جراحی مانند استخوان ایجاد می شود که از لایه های سطحی و عمقی فراتر رفته و نیاز به آنتی بیوتیک دارد. این نوع عفونت ممکن است بر اثر ورود میکروب های زیادی به داخل بدن ایجاد شده باشد. در برخی موارد ممکن است پزشک مجبور به استفاده از زهکشی یا جراحی مجدد شود.
عفونت محل عمل جراحی و درمان آن
علائم مهم عفونت محل جراحی
عفونت از مواردی است که باید به موقع تشخیص داده شود. برخی از عفونت ها را می شود با توجه به بعضی از علائم تشخیص داد و برخی نیازمند مراجعه به پزشک است. به همین منظور با دیدن یکی از علائمی که در ادامه توضیح می دهیم به پزشک مراجعه کنید.
قرمزی، التهاب و سفت شدن
یکی از علائمی که شما با دیدن آن پی می برید که زخم شما عفونت کرده است، التهاب و قرمزی محل زخم شما است. لازم به ذکر است که سفتی محل زخم یا بافت امری غیر طبیعی است و از نشانه های عفونت محل جراحی محسوب می شود.
تخلیه چرک
ممکن است بین ۵ تا ۱۰ روز و یا چندین هفته پس از عمل جراحی ترشحات چرکی را از محل بریدگی مشاهده کنید اما اگر این روند بیشتر شود نشانه عفونت است. اگر چرک های سبز، زرد یا سفید رنگ در محل برش جراحی خود دیدید یا چرک ها بوی بد و نامطبوعی داشتند حتما به پزشک مراجعه کنید.
تب
گاهی اوقات ممکن است پس از عفونت قوی بیمار دچار تب شود. این اتفاق زمانی رخ می دهد که فرد بیمار احساس لرز و سرمای شدید می کند و بی اشتها می شود. اگر تب به درجه ی بالاتر از ۳۸ برسد، باید به پزشک اطلاع دهید.
درد های مزمن
بسیاری از بیمارانی که از بیمارستان مرخص می شوند تا چند روز دردهای مزمنی دارند که به مرور زمان این درد کاهش پیدا می کند. اما اگر این درد ها کاهش پیدا نکند و روز به روز شدت یابد باید به پزشک مراجعه شود؛ چراکه این درد ناشی از عفونت است.
عفونت محل عمل جراحی و درمان آن
خطرات عفونت را بشناسید
عفونت محل جراحی یا ssi از جمله عفونت های خطرناک به شمار می رود. این عفونت ها ممکن است باعث عوارض متعددی شود و گاهی نیز کشنده باشد. همچنین این عفونت ها برای بسیاری از افراد به شدت خطرناک است. در این بخش برای شناخت خطرات عفونت های محل جراحی با ما همراه باشید.
بعضی از بیماری ها ارتباط موثری با عفونت دارند و احتمال بروز آن را افزایش می دهند. این عوامل شامل افراد مسن با سیستم دفاعی ضعیف، بیماری های زمینه ای نارسایی کلیه و کبد مخصوصا دیابت، چاقی، فشار خون بالا، مبتلایان به هموفیلی و ایدز است. بنابراین باید برای جلوگیری از عفونت بیشتر مراقب بیمار باشید.
راه های پیشگیری از عفونت
همانطور که گفته شد عفونت ها برای بیمارانی که عمل جراحی انجام می دهند بسیار خطرناک است. بسیاری از افرادی که عمل های حساسی مانند پیوند قلب، کلیه یا کبد انجام می دهند، ممکن است به دلیل عفونت به وجود آمده، بدن آن ها جراحی را به اصطلاح پس بزند. به همین سبب فرآیند پیشگیری از عفونت برای عمل بسیار مهم است.
همین موضوع باعث شده است که بیماران قبل از عمل جراحی برای اطمینان از عدم عفونت های بدن آزمایش هایی نظیر آزمایش ادرار، دهان و دندان را انجام دهند. با توجه به نکته های زیر از عفونت محل جراحی پشگیری کنید؛
استفاده کادر جراحی از لباس های مخصوص و دستکش و ضد عفونی کردن دست ها؛
ضد عفونی کردن محل برش جراحی با بتادین؛
استریل کردن تمامی وسایل جراحی؛
حمام کردن قبل از عمل جراحی برای کاهش میکروب های موجود بر سطح پوست؛
کوتاه کردن موهای سطح پوست قبل از عمل؛
مصرف آنتی بیوتیک برای جلوگیری از بروز عفونت؛
استفاده از پانسمان برای بستن زخم و جلوگیری از ورود هر نوع میکروب به داخل زخم؛
تعویض پانسمان هر چند وقت یک بار؛
استفاده نکردن از آب، صابون یا الکل برای شستشوی زخم.
عفونت محل عمل جراحی و درمان آن
عفونت خود را درمان کنید
اگر شما و یا فردی که از او مراقبت می کنید دچار عفونت شدید، آرامش خود را از دست ندهید. این بخش از مقاله به راه های قابل توجه درمان عفونت محل جراحی اشاره می کند. موارد زیر شما را در درمان یاری خواهد کرد.
استفاده از آنتی بیوتیک ها با دوز مناسب برای کاهش عفونت زخم؛
استفاده از مایعات و موادی که به کاهش تب کمک می کند؛
· استفاد از کمپرس آب گرم.
لازم است ذکر شود که اگر عفونت شدت یافته باشد و مصرف آنتی بیوتیک نتیجه ای ندهد، به موجب تشخیص نوع باکتری ها، از محل عفونت کشت برداری می شود.
و در نهایت به صلاحدید پزشک در صورت لزوم بار دیگر محل جراحی را بریده و آن را تخلیه می کنند؛