دیابت اگر به موقع تشخیص داده نشود و درمان مناسب برای کنترل آن صورت نگیرد عوارض خطرناکی مانند مشکلات بینایی (رتینوپاتی)، قطع عضو بدلیل زخم دیابتیک، سکتههای قلبی و مغزی، مشکلات عصبی (نوروپاتی) و مشکلات کلیوی (نفروپاتی) را به همراه دارد.
شکیبا افزود : بیماری دیابت انواع مختلفی دارد، دیابت نوع یک، بیشتر در کودکان بدلیل اختلال و یا فقدان ترشح هورمون انسولین مترشحه از لوزالمعده دیده شده و این افراد باید در طول زندگی انسولین تزریق کنند.
شکیبا ادامه داد : دیابت نوع دو، ۹۵ درصد از دیابتیها را شامل شده و بیشتر در افراد بالای ۳۰ سال دیده میشود.
او افزود : نکته قابل ذکر ارتباط دیابت نوع دو با عوامل خطر رفتاری شامل تغذیه نامناسب، تحرک بدنی ناکافی، استعمال دخانیات، چاقی و. است که با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری میباشد.
شکیبا گفت : دیابت بارداری، در زنان باردار و در دوران بارداری مشاهده میشود و بعد از بارداری معمولاً برطرف میشود، اما در مواردی بعد از بارداری و زایمان باقیمانده و نکته مهم خطر ۳۰ الی ۶۰ درصدی ابتلا به نوع دو دیابت در این افراد میباشد.
او گفت : پرنوشی، پر ادراری، پرخوری سه علامت مهم ابتلا به دیابت هستند. گاهی فرد با علائم ناشی از عوارض دیابت مثل تاری دید و مشکلات کلیوی و. مراجعه میکند. تنها راه تشخیصی دیابت انجام آزمایش قند خون است .