نشانه های عفونت و ترشح زخم
۱۴۰۰-۱۲-۱۸ ۱۴۰۰-۱۲-۱۸ ۱۰:۱۷نشانه های عفونت و ترشح زخم

نشانه های عفونت و ترشح زخم
نشانه های عفونت و ترشح زخم
امکان دارد که در طول عمری که داشته اید قسمتی از بدنتان دچار زخم شده باشد در این زمان باید مراقبت های صحیحی و عاقلانه ای که در درمان عفونت زخم به ما کمک میکند را انجام بدهید. عفونت و آلودگی زخم یکی از مواردی است که ممکن است موجب بدتر شدن زخم شود و نیز زخم به ناحیه آسیب دیده از پوست گفته میشود که معمولا در اثر اتفاق و یا حادثه رخ داده باشد.
زمانی که میکروبها از طریق بریدگی به بافتهای حساس زیر پوست وارد شوند، ممکن است موجب عفونت زخم شوند. به طور کلی عفونت اغلب در بازه زمانی که زخم ایجاد شده است، پدید میآید. اطلاع از علایم مختلف آن نظیر درد، تورم و قرمزی زخم کمک زیادی به شناسایی آن خواهد کرد.
نشانه های عفونت و ترشح زخم
چگونه میتوان آلودگی و ترشح زخم را تشخیص داد:
زخم ساده و بدون عفونت به تدریج خوب میشود در حالی که زخم های عفونی با گذشت زمان حتی درد آور تر میشوند. پوست اطراف زخم رنگی قرمز پیدا میکند و حتی دچار سوزش نیز هست. علاوه بر آن، تورم در ناحیه آسیب دیده نیز مشاهده میشود. با بیشتر شدن عفونت زخم شروع به ترشح مادهای زردرنگ می کند که چرک نامیده میشود.
با مشاهده این موارد بهتر است به فکر راهی برای بهبود زخم خود باشید. درخیلی از موارد امکان دارد برای درمان آن نیازی به درمانهای پیشرفته نداشته باشید و در خانه از روشهای مناسب برای بهبود آن استفاده کنید. به هر حال، توجه به زخم و روند بهبودی آن یکی از مسائلی است که باید توسط بیماران انجام شود.
علایم عفونت زخم
همانطور که اشاره شد، تمامی زخمها در گروه زخمهای عفونی قرار ندارند و بسیاری از آنها با گذشت زمان بهبود مییابند. اما در این بین، اگر شاهد وخیم شدن زخم خود بودید، باید به سرعت به پزشک مراجعه کنید و بهترین درمان را شروع کنید.
شناسایی علایم زخمهای عفونی یکی از اقداماتی است که باید پیش از انجام هر کاری آن را انجام دهید. اگر زخم در گروه بریدگیهای ساده قرار داشت و به مرور زمان بهتر شد، دیگر جای نگرانی خاصی نخواهد بود. اما اگر زخم شما این علایم را دارد، بهتر استسریعا به پزشک مراجعه کنید:
سوزش در اطراف زخم
ترشحات زرد یا سبز ناشی از بریدگی
بوی نامطبوع زخم
ظهور رگه های قرمز روی پوست اطراف زخم
تب و لرز
درد
حالت تهوع
استفراغ
ضعف
هر کدام از علایم بالا ممکن است نشان دهنده گسترش عفونت و آلودگی زخم باشد لذا ضروریست است در اولین زمان ممکن به پزشک مربوطه مراجعه کنید و از آنها درمانهای متناسب را خواستار شوید. در این مواقع، لازم است خونسردی خود را حفظ کنید و به بهترین شکل ممکن مشکل را مدیریت کنید.
نشانه های عفونت و ترشح زخم
چه مواقعی در معرض عفونت زخم خواهیم بود؟
پس از آنکه علایم و نشانههای جدی عفونت زخم را بررسی کردیم، بهتر است به شناسایی موقعیت هایی بپردازیم که در آن احتمال بروز چنین زخم هایی بیش از پیش است. به طور کلی، برخی شرایط هستند که خطر ابتلا به بریدگی و زخم آلوده را افزایش می دهد. در ادامه به برخی از این موارد اشاره کرده ایم:
دیابت نوع ۱ یا ۲
سیستم ایمنی ضعیف
مصرف استروئیدها
شیمی درمانی
ایدز
گزیدگی توسط حیوان یا انسان
بریدگی به واسطه شی کثیف
زخم بزرگ و عمیق
برش دندانه دار
سن بالا
اضافه وزن
باقی ماندن بخشی از شی در پوست
نشانه های عفونت و ترشح زخم
کدام یک از علایم زخم عفونی جدی است؟
همانطور که در بالا اشاره شد، بررسیهای انجام شده بر بیماران نشان داده است که در اغلب موارد شاهد بروز برخی از نشانههای خاص هستیم. در ابتدای متن به این علایم عفونت و آلودگی زخم اشاره کردیم. اما ممکن است بیماران به دنبال علایم جدی این زخمها باشند.
در پاسخ به سوالات ذکر این مطلب ضروریست که اغلب علایم بریدگیهای عفونی یکسان هستند و به طور یکسانی جدی به نظر می رسند. بنابراین، نمی توان گفت که کدام یک از آنها بیش از دیگری خطرناک تر و جدی تر هستند. درنتیجه، بهتر است در هر زمانی که علایم مذکور را احساس کردید، از پزشک مربوطه برای جلوگیری از وخامت آن کمک بگیرید.
نشانه های عفونت و ترشح زخم
درمانهای آلودگی و عفونت زخم کدام است؟
اگر به تازگی متوجه برخی علایم در اطراف و لبههای زخم خود شده اید، ممکن است به راحتی قادر به درمان آن در خانه باشید. برای این کار لازم است در ابتدا زخم را با آب و صابون بشویید و باقی ماندههای بریدگی را از بین ببرید. برای این کار بهتر است از محلولهای ضدعفونی کننده نظیر پراکسید هیدروژن استفاده کنید.
پس از تمیز شدن زخم، آن را خشک کنید و روی آن از پماد آنتی بیوتیکی و باند مناسب استفاده کنید. اگر قرمزی زخم بیشتر شد یا بریدگی چرک کرد، لازم است به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید. نباید برای درمان عفونت وخیم به درمانهای خانگی بسنده کنید. در عوض بهتر است سریعا برای معالجه عفونت و آلودگی زخم به پزشک مراجعه کنید.
سایر روشهای درمانی
اگر بریدگی شما با استفاده از درمانهای خانگی بهبود نمییابد، ممکن است به پزشک برای تجویز برخی از آنتی بیوتیک ها نیاز داشته باشید. برخی از آنتی بیوتیک هایی که ممکن است توسط پزشکان تجویز شوند عبارتاند از:
آموکسی سیلین؛
سفالکسین؛
داکسی سایکلین؛
دیکلوکساسیلین؛
سولفامتوکسازول؛
کلیندامایسین.
در این مواقع پزشک اغلب زخم را تمیز میکند و از پانسمان مناسب برای بستن آن استفاده میکند. همچنین ممکن است پیش از تمیز کردن زخم در ابتدا از ماده بی حس کننده موضعی برای کاهش درد بیمار استفاده کنند.
علامت های عفونت و آلودگی زخم که باید جدی بگیرید
چگونه از بروز عفونت و آلودگی زخم جلوگیری کنیم؟
در بسیاری از موارد ممکن است افراد دچار زخمهای ساده شوند. در این مواقع رعایت برخی از موارد کمک زیادی به جلوگیری از تبدیل زخم ساده به نوع عفونی آن میکند. به همین دلیل است که اغلب مردم در ابتدای بروز زخم و بریدگی از مراقبتهای خاصی برای جلوگیری از وخامت بیشتر زخم استفاده می کنند.
بلافاصله پس از آسیب باید محل زخم را تمیز کنید. اگر آب تمیز در دسترس نیست از دستمال مرطوب یا الکل استفاده کنید. پس از تمیز کردن محل آسیب دیدگی باید منتظر خشک شدن آن باشید. پس از خشک شدن آن باید از کرم ضد عفونی کننده یا آنتی بیوتیک برای جلوگیری از ورود میکروبها بهره برید.
برای محافظت بیشتر از بریدگی بهتر است آن را با پانسمانی تمیز بپوشانید. توجه داشته باشید که پانسمان انتخابی باید مناسب باشد و به زخم نچسبد. البته بهتر است در صورت مشاهده هرگونه علایم به متخصصان مربوطه برای درمان بهتر آن مراجعه کنید.
جستجو
دسته بندی
- -اخبار داغ (۱۳)
- -اعصاب و روان (۴)
- -زخم (۶۵)
- -گوارش (۲۴)
- -وکیوم تراپی زخم (۱۹)
- اطفال (۱۹)
- اورتوپدی (۳۴)
- بهداشت دهان و دندان (۱)
- بهداشت و درمان ۵.۰ (۲)
- پزشکان و متخصصان (۱۷)
- پوست و مو (۲۹)
- تغذیه و رژیم درمانی (۱۸)
- تنفس (۱۵)
- جراحی (۸)
- درد (۱۹)
- دسته بندی نشده (۲)
- دستهبندی نشده (۱۷)
- دیابت (۳۳)
- روانشناسی و موفقیت (۱۳)
- زخم های واریسی (۲)
- زنان و زایمان (۱۸)
- زندگی روزمره (۱۲)
- سلامتی شما (۲۳)
- سوختگی (۲۰)
- طب سالمندان (۱۶)
- طب فیزیکی،کمر و مفاصل (۲۰)
- عفونت (۴)
- عمل (۸)
- قطع عضو (۱)
- قلب و عروق (۱۸)
- کرونا (۹)
- کلیه و مجاری ادراری (۲۱)
- گوش و حلق و بینی (۱۴)
- مغز و اعصاب (۲۴)
- وارش (۱)
- وکیوم تراپی (۹)
پست های محبوب
نقاط قوت و نقاط ضعف وکیوم تراپی
برچسب های محبوب