علائم جسمی افسردگی 

تا به حال برایتان پیش آمده است که احساس کنید افسرده شده اید؟ شما از روی چه علائمی تشخیص دادید که دچار افسردگی هستید؟ آیا زمانی که غمگین هستید و حوصله ی انجام کاری را ندارید احساس افسردگی می کنید؟
افسردگی،علاوه برعلائم روحی و روانی، علائم جسمی نیز دارد. آیا می دانستید مشکلات معده و روده می تواند از افسردگی منشاء بگیرد!
به نظر شما افراد افسرده ممکن است لاغر تر شوند یا چاق تر؟
با ما همراه باشید تا علائم جسمی افسردگی را بیشتر بررسی کنیم.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی حدود 350 میلیون نفر در تمام رده‌های سنی، به افسردگی دچار هستند. افراد مبتلا به افسردگی اغلب دارای این علائم روحی هستند:

• تنهایی
• نا امیدی
• احساس بی‌ارزشی
• از دست دادن علاقه به چیزهایی که زمانی برای آنها لذتبخش بوده

تمام این علائم می‌تواند کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار داده و در عملکردهای روزانه او اختلال ایجاد کند.
علائم روانی و عاطفی اغلب شناخته‌شده هستند اما کمتر کسی از علائم جسمی مربوط به افسردگی چیزی می‌داند. برای درک افسردگی لازم است از علائم فیزیکی نیز آگاهی کسب کنیم. این قضیه به تشخیص و درمان درست می‌تواند کمک کند. مراجعه به یک متخصص مغز و اعصاب می‌تواند بسیار راهگشا باشد.

بیشتر بدانید:
اختلال نوسوفوبیا یا” ترس از بیماری “چیست؟
علت پرش عضلانی یا میوکلونوس چیست؟

 

علائم جسمی افسردگی
۱ـ کاهش یا افزایش وزن:
افسردگی می‌تواند روی هورمون‌ها تأثیر بگذارد و باعث ایجاد تغییراتی در اشتهای شما شود. همچنین، مسائل خواب مرتبط با افسردگی می تواند دردسرساز شود. زیرا محرومیت از خواب می‌تواند با گرسنگی و هورمون‌ها در ارتباط باشد و به این شکل تغییرات وزنی ناشی از افسردگی در فرد بروز می‌کند.

یک مطالعه منتشرشده در ژورنال روان‌شناسی بهداشت در سال 2008 نشان می‌دهد که، افراد افسرده بیشتر در معرض خطر اضافه‌وزن و چاقی هستند و ابتلا به چاقی مفرط، به ویژه در دختران نوجوان بسیار شایع است. این یافته‌ها از مرور داده‌های ۱۶ مطالعه در دسترس است.

۲ـ درد و رنج:
درد مفاصل یا ماهیچه‌ای گاهی بر اثر افسردگی بروز می‌کند و از علائم جسمی افسردگی محسوب می‌شود. وقتی احساسات را در خود حفظ کرده و بروز نمی‌دهیم، در نهایت به صورت فیزیکی به شکل درد بدن مانند سردرد و کمردرد خود را نشان می‌دهند. احساسات سرکوب‌گرایانه به هر شکلی از درد می‌توانند تبدیل شوند.

یک مطالعه منتشرشده در سال 2014 در PLOS ، حاکی از آن است که یک نوع درد قلبی – تنفسی در میان بیماران دارای علائم افسردگی حاد و یا اضطراب بیشتر از افراد عادی شایع است.
در برخی موارد، درد می‌تواند دلیل زمینه‌ای افسردگی باشد. و برای مثال تحمل درد در انجام فعالیت‌ها می‌تواند باعث شود که شما احساس کمبود و افسردگی داشته باشید.

ابتلا به افسردگی در افراد مبتلا به فیبرومیالژیا در حدود 3.4 برابر شایع‌تر از افراد عادی است.
کمردرد نیز در افراد مبتلا به اضطراب و اختلالات روحی نیز بسیار شایع است و این امر به این دلیل رخ می دهد که افراد افسرده عادت دارند که به جلو خم می شوند و باعث درد کمر می شود.

۳ـ مشکلات معده:
همچنین بین مشکلات هاضمه – نفخ، روده تحریک پذیر، یبوست و افسردگی ارتباط قوی وجود دارد و این موارد را می‌توان از علائم جسمی افسردگی دانست. روده به ویژه بسیار حساس است و نسبت به حالات روحی واکنش نشان می‌دهد. زیرا 80 تا 90 درصد سروتونین بدن، توسط سلول‌های عصبی در روده تولید می‌شوند.

افراد افسرده، میل شدید به مصرف غذاهای پر شکر دارند که التهاب مغز را تحریک کرده و باعث می‌شود تعادل باکتری خوب و بد در معده به هم بخورد. مطالعه‌ای حاکی از آن است که برخی از شرایط روان‌شناختی مانند افسردگی می‌تواند بر اثر اختلال در دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) بروز کند.

مطالعه ای در مورد تاریخچه گوارش منتشر شده در سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که اختلالات افسردگی و تنشی با سندرم روده تحریک پذیر و زخم همراه هستند و ارتباط ویژه بین این اختلالات روان‌شناختی و گوارشی، نشان‌دهنده آن است که بیماری‌های معده و روده‌ای ممکن است رفتار و خلق‌وخوی فرد را تحت تأثیر قرار دهد.

 

بیشتر بدانید:
انواع اختلالات خواب، علل، علائم ودرمان آن
آیا دچار خودشیفتگی شده ام؟+تست
مغز سالم در بدن سالم(۶ روش ساده برای سلامت پادشاه بدن)

 

۴ـ مشکل خواب:
افسردگی ممکن است طیف وسیعی از علایم بی‌خوابی مانند مشکلات خواب (خوابیدن)، مشکل ماندن در خواب (نگهداری خواب) و خواب‌آلودگی روزانه را در فرد ایجاد کند. افسردگی اغلب با کمبود انرژی و احساس شدید خستگی همراه است و اغلب اختلالات خواب از علائم جسمی افسردگی محسوب می‌شوند.
مطالعه‌ای منتشرشده در سال 2008 حاکی از آن است که اختلال خواب ذهنی و عینی در افسردگی شایع است و اغلب با درمان برطرف نمی‌شود. اختلال خواب، تغییرات قابل توجهی در عملکرد انتقال دهنده عصبی مغز ایجاد می‌کند و همچنین کیفیت زندگی فرد را به شکل جدی تحت تأثیر قرار می‌دهد.

۵ـ میگرن:
بسیاری از دردهای مزمن، میگرن و سردرد نیز از علائم جسمی افسردگی محسوب می‌شوند. در حالی که افسردگی به خودی خود می تواند در فرد سردرد ایجاد کند، علائم متداول افسردگی در افراد مبتلا به میگرن نیز شایع است.
یک مطالعه انتشاریافته در سال 2011 در ژورنال سردرد و درد، نشان می‌دهد که افراد مبتلا به میگرن، بیشتر در معرض ابتلا ور رنج بردن از افسردگی هستند. مطالعه دیگری نشان داد که زنان میانسال مبتلا به میگرن یا سردردهای غیر میگرنی اغلب به افسردگی دچار می‌شوند.

بیشتر بدانید:
اثرات غیر قابل چشم پوشی “خواب مناسب”
دوپامین و اثرات آن بر بدن+منابع غذایی دوپامین

 

منبع : dr-aghamiri.com

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *