بهترین درمان تنبلی و بی حوصلگی با تکنیک کایزن

حتما براتون پیش اومده که یه وقتایی همش امروز و فردا میکنین… از فردا انجامش میدم… از شنبه هفته ی بعد…فعلا کار دارم… حتما از ماه آینده شروع میکنم…. دیگه تا سال بعد حتما این کارو میکنم…
در نهایت هم ممکنه کلا بی خیال اون کار بشید…

نکته ی مهم اینه که اول قبول کنیم که ” داریم تنبلی میکنیم” و بهانه نیاریم.
ما رو همراهی کنید تا یه تکنیک فوق العاده براتون بگیم که با انجام دادنش ، زندگی تون زیر و رو میشه

این تکنیک در کشور ژاپن توسط مردمانش انجام می شود. ما در این مطلب تکنیک کایزن و ۱۰ نکته مهم در برای درمان تنبلی به شما میگوییم.

دلیل تنبلی و بی حوصلگی چیه؟
پاسخش خیلی واضحه
ما تلاش می کنیم به اهداف بیش از حد بزرگ، تو زمانی بیش از حد کم دست پیدا کنیم.
مغز و ذهن ما برای حفاظت احساس بد در اثر شکست های احتمالی در مسیر رسیدن به اهداف، سعی می کنه با روش های مختلف ما رو از انجام فعالیت باز داره. یعنی با تصویر کردن ترس، حس شکست و ناراحتی، کاری می کنه که حتی ما به سمت امتحان کردن و شروع کردن هم نریم.

در نتیجه از مسئولیت جدید خسته میشیم. تازه تغییر عادات قبلی و یه کار تازه کردن واقعا سخته. در نتیجه خیلی سریع دست می کشیم میشیم و حوصلمون سر میره.
بله درمان تنبلی اگه راهشو بلد نباشی و خودتو نشناسی خیلی میتونه سخت بشه. مهم اینه که یکم با خودت فکر کنی و دلیل تنبلی خودت رو بشناسی.

معرفی تکتیک کایزن از سرزمین ژاپن
چطوری کار امروز رو به فردا نیاندازیم؟ چطور عادت به تعویق انداختن کارهامون رو ترک کنیم؟
یه تکنیک خوب برای درمان تنبلی از سرزمین ژاپن هست و می تونید به هرچی می خواهید برسید. این روش کمتر از یک دقیقه در روز وقت میگیره اما نتایجش فوق العاده اس.

اسم تکنیک هست کایزن که در فرهنگ غربی به عنوان اصل یک دقیقه ای هم شناخته میشه.
تکنیک کایزن اصلیت ژاپنی داره و روشی برای درمان تنبلی و بی حوصلگی هست که هر کسی در هر جنبه ای از زندگیش میتونه استفاده کنه. در ژاپن بیشتر برای بهبود روش های مدیریت از اون استفاده میشه. کلمه کایزن از دو ریشه تشکیل شده کای به معنای تغییر و زن به معنای خرد.
معنیشم اینه که نباید روش زندگیتون رو یه دفعه ای تغییر بدید. بلکه این تغییر باید آرام یعنی در مدت مناسب و خردمندانه یعنی با باور درونی باشه.

عادت جدید شما باید در اثر خود شناسی و تجربه زندگی شما اتفاق بیوفته.
این روش توسط ماساکی ایمای ابداع شده و ایشون باور داره که این فلسفه نه تنها در دنیای کار مفیده بلکه در جوانب مختلف زندگی شخصی هم موثره.
چرا این روش کایزن در درمان تنبلی موثره؟
در فرهنگ ژاپنی تکنیک کایزن شامل مفهوم اصل یک دقیقه ای برای ارتقای شخصی میشه. به طور خلاصه این روش میگه: شما باید تمرین کنید. هر روز، در یک زمان مشخص، و تنها برای یک دقیقه انجام بدید و نه بیشتر.
مطمئنا برای هیچ کسی سخت نخواهد بود. حتی تنبل ترین آدم هم میتونه یه کار رو با یه مدت زمان به این کمی انجام بده.
کم کم با انجام این تکنیک به دلیل تنبلی خودتون هم آگاه خواهید شد.


حتما بخوانید : چه طوری اعتماد به نفسم رو بالا ببرم؟


اگه قرار باشه اون کار روزی ۳۰ دقیقه تا یکساعت زمان ببره. ما معمولا بهونه ای برای انجام ندادن کاری پیدا می کنیم.
ولی انجام اون برای ۶۰ ثانیه بدون هیچ دردسری کاملا شدنیه.
این روش ممکنه برای افرادی که در فرهنگ های غربی بزرگ شدند، کمی عجیب و حتی بی تاثیر به نظر بیاد
چون اکثر این افراد بر این باورند که برای رسید به اهداف باید تلاش بسیار زیادی انجام داد ولی لزوما این طور نیست.

اهداف سنگین برای بهبود شخصی که شما رو از انرژی های زیادی ممکنه دور کنه میتونه باعث خستگی شما بشه و نتایج بدرد بخوری هم نده.
چه تمرین شنا رفتن باشه یا یادگیری یک زبان خارجی.
با تکنیک کایزن، کار پیش رو دیگه کاری سختی که شما باید به زور انجام بدین و خوشایند هم نیست نخواهد بود.
به جاش تبدیل به فعالیتی میشه که برای شما خوشحالی و رضایت به همراه داره. و در همین حین دلیل تنبلی شما را برای خودتون آشکار میکنه و به درمان تنبلی شما کمک بزرگی میکنه.

دلیل تنبلی خودتونو بشناسین و سعی کنین این عادت ۱ دقیقه رو حفظ کرده و ازش بهره ورداری کنید.
پس قدم به قدم جلو برین تا قدمهاتون در مسیر درست تعالی شخصی قرار بگیره.
اصل یک دقیقه ای کایزن این امکان رو بهتون میده که پیشرفت خودتون رو ببینید.
مشاهده و حس پیشرفت و همینطور شادی ناشی از اون یک قسمت اصلی در فرآید ایجاد عادت های جدیده. عادات ما از پاسخ های مثبتی که ما از محیط اطراف یا درون خودمون میگیریم ایجاد میشن.


حتما بخوانید : آیا دچار خودشیفتگی شده ام؟


یعنی واکنش ها و پاسخ های مثبت خارجی مثل تشویق دیگران، حیرت زده شدن اونها و تحت تاثیر قرار گرفتن جمع در شکل گرفتن عادات ما نقش مهمی دارند.
همینطور پاسخ های درونی همچون حس شادی، حس دستیابی به هدف، حس بزرگ شدن و حتی لذت های جسمانی مثل خوردن، نوشیدن و قدرت بدنی می تونن ما رو به سمت عادتی سوق بدهند.
بسیار مهمه که از عدم اعتماد به نفس و به توانایی هاتون گذر کنید و خودتون رو از فشار حس گناه و بیچارگی هم رها کنید.

نتیجه گیری تکنیک کایزن
برای درمان تنبلی باید گفت که تکنیک کایزن یا اصل یک دقیقه ای با دو تغییر مهم به ما کمک میکنه که از دلیل تنبلی را بشناسیم و دست برداریم و عادت های جدید و سازنده رو در پیش بگیریم:

• از میان برداشتن موانع ذهنی با کوتاه کردن زمانی که هر روز به اون فعالیت اختصاص میدیم
• ایجاد حس موفقیت و دستیابی با تقسیم کردن هدف بزرگ به اهداف کوچکتر روزانه کاملا در دسترس
برای جلو رفتن و پیشرفت باید حس پیروزی و موفقیت رو تجربه کنید.

همین که این حس ها رو در خودتون ببینید، کم کم زمان بیشتری برای اون اهداف اختصاص میدید.
شاید اولش فقط یه ۵ دقیقه بیشتر وقت بذارید ولی خیلی زود تبدیل میشه به نیم ساعت و بعدا حتی بیشتر.
تنها کاری که باید بکنید اینکه بفهمید به چی می خواهید دست یابید و هر روز در زمان مشخصی به اندازه یک دقیقه روی آن وقت صرف کنید.


حتما بخوانید : هوش هیجانی چیست؟ و میزان آن در شما چقدر است؟ + راهکارهای افزایش آن


 

نکته های مهم برای درمان تنبلی و بی حوصلگی

تنبلی میتونه تاثیر منفی ای روی زندگی و کار شما بگذاره. اگر در یک گردونه بی حالی قرار گرفتید و حس بی ارزشی دارید بهتر است این نکته های مهم را برای درمان تنبلی خود بدانید:

شماره ۱: مطمئن باشید که از مسئولیت زیاد دستپاچه نشده باشید
بعضی اوقات انقد کار داریم که دستپاچه میشیم و آخرش هم کاری رو به سرانجام نمیرسونیم. خیلی مهمه که دید واقع گرایانه به میزان کاری که میتوانید انجام دهید، داشته باشید.
اگه خیلی کار ریخته رو سرتون و ایده ای برای تمام کردنشون ندارید، شاید فقط دستپاچه شده باشید و نیاز به درمان تنبلی نداشته باشید. چون تنبل نشدید. فقط دستپاچه شدید.

شماره ۲: درون خودت انگیزه بوجود بیاور
خیلی اوقات تنبلی به دلیل نبود انگیزه است. در درمان تنبلی سعی کنید با دقت به اهمیت کاری که در جلوتون قرار گرفته، در خودتون انگیزه بوجود بیاورید. و اگه نمیتوانید انگیزه خودتون را در مدت طولانی نگه دارید میتونید این روش رو تست کنید: در یک دفتر، نکات مثبت درون خودتونو در موقعی که انگیزه دارید بنویسید و هر موقع بی انگیزه شدید، به آن نوشته ها رجوع کنید.

شماره ۳: برای وقت خود ارزش قائل باشید
زمانی که روی کار های می گذارید را بهینه سازی کنید. به لیست کار هاتون رجوع کنید و آنها را اولویت بندی کنید. با این راه همیشه هواستون به ضرب العجل ها هست و بازدهی شما هم در انجام کاراتون بیشتر میشه و درمان تنبلی شما سریع تر انجام میشه


حتما بخوانید : اثرات مهم دکوراسیون خانه بر روی استرس


 

شماره ۴: به فواید آن فکر کنید
تمرکز روی سختی کار، باعث کم شدن انگیزه و ایجاد تنبلی و بی حوصلگی میشه. باعث میشه فقط فکر کنید. و در نهایت اقدامی نکنید. در درمان تنبلی به جای اینکه به سختی ها و مشکلات در راه فکر کنید، به فواید و نتایج مثبت حاصله از قدمی که میخواهید بردارید، فکر کنید. وقتی به نکات مثبت و پاداش های انجام کار فکر کنید، بازدهی شما خیلی بیشتر خواهد شد.
ارزش هر کاری که میخواهید انجام دهید را بدانید، و برای رسیدن به آنها تلاش کنید.

شماره ۵: به عواقب انجام ندادن کارتون فکر کنید
به عواقب تسلیم به تنبلی و انجام ندادن وظایفتون فکر کنید.
در اکثر مواقع، تنها فکر به عواقب خیلی بد، باعث درمان تنبلی موقتی میشه و شما بلند شید و اقدام کنید. مثلا تصور کنید یک تعطیله چند روزه نزدیکه و همه تصمیم دارند که سفر بروند.از ۲ روز پیش شما میدانستید که باید بنزین بزنید.
اما قبل از سفر هی این کار رو کش می دهید تا نیم ساعت قبل حرکت. اونوقع در صف بزنین هم خیلی وقت ازدست داده اید و هم بقیه از شما ناراضی خواهند شد. با این حال که میتوانستید زمان خلوت تری به پمپ بزنین بروید

شماره ۶: شیوه انجام کارهاتو عوض کن
یکی از روش های درمان تنبلی و بی حوصلگی اینه که اگه عادت دارید که سخت ترین کار ها را آخر انجام دهید، شیوه تونو عوض کنید و آنها را اول انجام بدین. نمیخواد از همون اول خودتونو خیلی اذیت کنین. تمرکزتونو بزارین روی یکی ۲ تا از این کارای سخت و خودتونو برای به نتیجه رساندن آنها، متعهد کنید.
یادتون باشه که برای رسیدن به اهداف، باید پله پله بالارفت و موفقیت یه شبه بدست نمیاد

شماره ۷: میزان پیشرفتت رو ردیابی کن
عادت کردن به تغییرات جدید در پروسه درمان تنبلی و بی حوصلگی، میتونه واسه خودش چالش بزرگی باشه. با ردیابی مسیر موفقیتتون، بهترین کارو برای تثبیت این عادت مثبت در زندگی خودتون خواهید کرد. وقتی در میزان پیشرفت، با خودتون رو راست باشین، اینجوری راحت تر هم پیشرفت خواهید کرد

شماره ۸: وقت استراحت برای خودت از قبل معین کن
شما گّه گاهی نیاز به استراحت دارید. اما سعی کنید میزانش کم باشه تا شتاب خودتونو از دست ندید و شُل نشین. به طور مثال میتونین در یک ساعت، ۴۵ دقیقه اول را کار کرده و ۱۵ دقیقه باقی مانده را استراحت کنید.
حفظ این روتین در ساعات کاری یا فعالیت های مورد علاقتون در روزهای متوالی و به صورت مستمر میتونه به راحتی باعث ایجاد حس خوش در شما و باعث درمان تنبلی درونیتان بشه.

شماره ۹: دنبال راه های ثانویه هم باشید
ایا راه دیگری برای انجام بهتر و سریع تر کار ها وجود داره؟ به روش هایی که شما با انجام آنها میتونین بهره وری بیشتری داشته باشین، فکر کنید. متوجه خواهید شد که هر چه برنامه ریزی بهتری کنید، از دیگران کمک بگیرید و دقت کنید، با همان میزان انرژی میتوانید کار بیشتری انجام دهید

شماره ۱۰: یه زمان استراحت کامل برای خودت بزار
شاید فقط خیلی خسته شده باشی. وقتی کارو مدرسه و خونه و بچه و خیلی چیزا و استرس های دیگه روی هم انباشته میشن، خیلی سخت میشه که صبح زود باشد، ورزش کرد و به کار و زندگی رسید. وقتی از درون خسته هستیم، خیلی ساده میتونین از زندگی عقب بیوفتیم. اگه فکر میکنید نیاز به یه زمان برای شارژ باتری هاتون دارید، پس انجامش بدید

هیچ کس برای همیشه از تنبلی ایمن نمیشود و گّه گداری تنبلی سراغ ما می آید. این نحوه برخورد ما با تنبلی است که میتواند باعث موفقیت و پیروزی ما شود. همه ما یه لیست از مسئولیت هامون داریم که هر روز بزرگ تر هم میشه. اما دراز کشیدن روی مبل تا ابد، چیزی رو به سرانجام منیرسونه.

درمان تنبلی با یه سری کار ها و روتین های روزانه انجام میشه. تصمیم به برخواستن به جای نشستن میتونه باعث بشه که شما رفته رفته به اهدافتون رسیده و زندگی بهتر، شاداب تر و پر بار تری داشته باشید.
پس از همین الان درمان تنبلی خودتونو شروع کنید و به مسئولیت هاتون متعهد بشید و آنها را به سرانجام برسونید. این روتین را حداقل یک هفته حفظ کنید. بدون شک به نفع شما خواهد بود.

نتیجه گیری نهایی
این اتفاق برای همه ما افتاده. حس کار یا بیرون رفتن و یا چیزای دیگه رو نداریم. فراموش کردن مسئولیت ها و ریلکس کردن به نظر ساده تر میرسه. اما اگه این رفتار به یک عادت تبدیل بشه چی؟

تنبلی میتونه در زندگی ما و اطرافیان ما تاثیر زیادی بگذاره و خیلی از قسمت های زندگی ما رو تحت الشعاع قرار بده. در نهایت باید گفت که برای درمان تنبلی و بی حوصلگی باید همیشه چند اصل و نکته را به خودمون یادآوری کنیم و با استفاده تکنیک یک دقیقه ای کایزن و روش های گفته شده در بالا بر آنها چیره شویم. همیشه باید یادمون باشه که:

• برای خودمون ارزش قائل باشیم
• وقت استراحت برای خودمون تعیین کنیم
• اینو بدونیم که این تنبلی و بی حوصلگی گذرا است و همیشه اینجوری نخواهیم ماند

• برای اهداف خودمون زحمت بکشیم و از بقیه انتظار نداشته باشیم که کار مارو برامون انجام بدن
• از کار های کوچیک شروع کنیم و کم کم بیشترش کنیم
• در درون خودمون انگیزه بوجود بیاوریم و دنبال انگیزه در بیرون از خودمون نگردیم.

• به توانایی های خود در انجام کار ها اعتماد داشته باشیم
• برنامه ریزی خوبی برای انجام کارهامون داشته باشیم
• با دید مثبت به کارهامون مشغول بشیم

• مطمئن باشید که فقط از مسئولیت زیاد دستپاچه نشده باشید
• زمانی را برای جمع و جور کردن خودت اختصاص بده
• برای تولید انگیزه به فواید آن کاری که قراره انجام بدی اما حالشو نداری فکر کن

• به عواقب انجام ندادن کارتون فکر کنید
• با اقتدار فکر کن و شیوه انجام و پیشبرد کارها رو عوض کن
• میزان پیشرفتتو تحت نظر داشته باش و ردیابی کن

• میانبر ها و راه های ثانویه رو هم در نظر بگیر
• شاید از کار زیاد خسته شدی و بهتره برای سرگرمی هات هم زمان بزاری
• از افراد تنبل و بازنده دوری کن. با افراد برنده و پر جنبو جوش باش

• برای کارهات ضرب العجل تعیین کن
• از کارهای کوچیک شروع کن
• بهانه های خودتو بشناس و بهشون راه نده
• خودتو دوست داشته باش و از شکست و اشتباه نترس

شما با رعایت این اصول به امید خدا می توانید بر تنبلی و بی حوصلگی خود در انجام کار های مختلف چیره شوید.
امیدوارم از این مطلب در مورد تکنیک کایزن و روش های درمان تنبلی و بی حوصلگی استفاده کرده باشید.

منبع : irancontent.net

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *