آیا شما هم از کم پشتی ریش وسبیل خود رنج می برید؟ یا شاید فقط در بعضی از نواحی ریش، دچار ریزش مو یا طاسی منطقه ای شده اید؟ به هر حال یکی از اجزای زیبایی در آقایان، وجود ریش است.هرچند این بستگی به خود فرد دارد. این گونه موارد برای بعضی از افراد اهمیت چندانی ندارد و برای عده ای دیگر به دغدغه ی روز و شب مبدل شده. با ما همراه باشید تا در این مقاله به روش های کاشت ریش، افراد مناسب برای انجام کاشت ریش، نحوه ی انجام کاشت ریش، سن مناسب برای کاشت ریش و… بپردازیم.
یکی از مشکلاتی که ممکن است برای آقایان پیش بیاید، ریزش موهای ریش است و البته ممکن است که از همان ابتدای دوران جوانی در برخی نواحی صورت ریش چندان رشد نکند و یا بسیار کم پشت باشد. از این رو بسیاری از جوانانی که دارای این مشکل هستند، جهت کاشت ریش یا پیوند ریش اقدام می کنند و در سالهای اخیر کاشت ریش و سبیل نزد مردان افزایش یافته است.
در این روش، ریشه های غیرضروری ریش جهت ضخیم کردن نواحی دارای ریش کم، خارج می شوند. به منظور اینکار، ریشه های غیرضروری روی استخوان گونه در بخش هایی که ریش بسیار کمی دارد، خارج شده و در زیر آن کاشت می شوند و قاعدتا به دلیل اینکه این کار با استفاده از نوک سوزن هایی 0.6 تا 0.7 میلی متری توسط متخصص به صورت کاملا دقیق و دستی صورت می گیرد، هیچ گونه جای زخمی باقی نمی ماند.
به همین صورت، ریشه ها را می توان از سینه، بخش پایینی ریش، بخش های پایینی پشت گردن و حتی استخوان گونه جدا کرده و سپس به راحتی در بخش های مورد نیاز کاشت. از طرف دیگر این کار یک مزیت بزرگ هم می تواند به حساب آید چون خارج کردن ریشه ها از بخش های متراکمی که ظاهر چندان مناسبی ندارند، موجب اپیلاسیون دائمی (لیزر موهای زائد) برای شما می شود و در آن بخش از بدنتان از دست موهای زائد خلاص می شوید.
بیشتر بدانید :
• چه داروهایی موجب خشکی پوست می شوند؟
• مهمترین عوامل ریزش مو
ریش مثل مو نیست و طبیعتا مراحل کاشت ریش با عمل های مشابه مانند کاشت مو و کاشت ابرو قدری متفاوت است. تراکم ریش در هر فرد با فرد دیگر متفاوت و البته در این میان سلیقه و انتظارات اشخاص نیز با یکدیگر متفاوت است. در مواردی ممکن است فردی ریش خیلی کمی داشته باشد اما هیچ احساس بدی هم به دلیل این کمبود نداشته باشد، به همین دلیل معمولا جهت کاشت، به ریش زیادی نیاز نیست و البته این از مزایای این نوع عمل است.
اگر ریزش ریش بصورت جزئی باشد، در آن صورت ترمیم ریش با در نظر گرفتن تراکم ناحیه پیرامون آن انجام می شود. مثلا در صورتی که فرد ریش نداشته باشد، بسته به سلیقه او و همچنین شرایط خاص وی، اغلب بین 1000 تا 3000 ریشه کاشت می شود.
نکته جالب اینجاست که عموما کاشت 3000 ریشه نتایج فوق العاده ای دارد و اگر عمل پیوند فقط در ناحیه سبیل انجام شود، 400 تا 800 ریشه کافی خواهد بود. معمولا بخشی از پوست بدن که موها از آنجا برداشته می شوند، پس از یک تا دو هفته صورتی رنگی می شود ولی مزیت آن این است که در آن ناحیه (روی بدن یا پشت گردن) هیچ اثری از جای زخم باقی نمی ماند و نیازی به نگرانی از این مسئله نیست.
تجربه به ما ثابت کرده که حتی هنگامی که 10000 ریشه از پشت گردن خارج می شود، همچنان این امر، قابل تشخیص نیست. در بالای این صفحه می توانید نمونه ای از عکس کاشت ریش را مشاهده کنید.
بیشتر بدانید :
• چند نکته ی مهم برای شست و شوی مو که نباید دست کم گرفت
• مهم ترین دلایل ریزش مو که حتما باید آنها را بدانید
بعد از عمل جراحی، ناحیه ای که موها جهت پیوند از آن جدا شده، به ایجاد شدن دلیل لخته های خون (که با سوزن انجام شده)، ظاهری رنگ قرمز پیدا می کند ولی مشکلی نیست و خوشبختانه پس از دوش گرفتن به آسانی آثار آن از بین می روند. بخش هایی از صورت که در آنجا کاشت ریش و سبیل انجام شده را می توان 24 تا 48 ساعت پس از عمل شستشو داده و ریش با پاک شدن لخته های خون آشکار شده و مانند ریش فردی است که به مدت 2 یا سه روز اصلاح نشده است.
البته در نواحی پیوند موی صورت انجان شده، جریان خون بیشتر می شود و به همین دلیل نقاط کوچک قرمز رنگی در عرض 2 تا 3 روز ظاهر می شوند. این نقاط قرمز رنگ هم پس از 1 تا 2 هفته از بین رفته و کم کم اثری از آنها دیگر باقی نمی ماند.
این نکته بسیار مهم است که با تیغ های معمولی تا 6 ماه پس از عمل ریش و سبیلی که پس از کاشت رشد کرده اند را نمی توان اصلاح کرد. معمولا توصیه می شود که پس از حداقل 6 ماه اولین اصلاح صورت انجام شود.
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که بعد از دو هفته، برخی از بخش های ریش و سبیل کاشت شده بطور موقت از بین می روند که به آن شوک پس از عمل می گویند ولی جای نگرانی نیست چون 4 تا 8 ماه بعد از آن تمام ریش های از دست رفته، مجددا رشد کرده و جایگزین می شوند. از طرف دیگر افزایش کیفیت در ریشه های مو در یک بازه زمانی 2 ساله، ادامه پیدا می کند.
روش های کاشت ریش و سبیل:
در خصوص سن کاشت ریش هم باید بگوییم که کاشت ریش و سبیل را می توان از سن 20 تا 22 سالگی آغاز کرد، چرا که در این سنین هورمون ها در سطح پایه قرار دارند.
این روش برای مردانی که می خواهند موی بناگوش خود را افزایش دهند و ریش دو روز اصلاح نشده را دوست دارند، ولی موهای ریش آنها بطور ناقص و یا نامنظم رشد می کند، مناسب است.
حال ممکن است این پرسش برای شما پیش بیاید که چه کسانی برای این عمل مناسبند؟ کاشت ریش و سبیل به صورت طبیعی برای مردانی انجام می شود که ریش ندارند و یا برخی از مردان سالمی که در بخش هایی از صورتشان، دچار طاسی منطقه ای ریش هستند. یکی از متداول ترین روش هایی که زیاد صورت می گیرد، کاشت در ناحیه ای است که جای زخم در آن وجود دارد.
کاشت ریش و سبیل برای هر فردی که روی پوست فرق سر خود مو دارد، توسط متخصصین آن قابل انجام است. همانطور که بالاتر اشاره شد، عمل پیوند ریش با خارج کردن ریشه های مو از بخش هایی که موی نازکی دارند برای مثال بخش بالای ناحیه پشت گردن و یا از ناحیه بالای گوش ها انجام می شود. جهت مقایسه کلی صورت افراد قبل و بعد از عمل، می توانید از نمونه های عکس کاشت ریش در سایت های اینترنت و یا در کلینیک هایی که این جراحی را انجام می دهند، نگاهی بیندازید.
و اما در مورد گرافت ها بطور ساده باید گفت که از مکان اهدا کننده- پشت فرق سر گرفته می شوند. سپس، این گرافت های استخراج شده در بخش های طاس ناحیه ریش و سبیل کاشت می شود. به دلیل میزان زیاد مو از مکان اهدا کننده، تقریبا در یک جلسه تمامی بخش های طاس منطقه ای پوشش داده و معالجه می شوند. بنابراین کاشت ریش یا سبیل معمولا نتایج بسیار خوبی را در بردارد و بیماران از نتیجه راضی هستند. در نهایت موهای کاشته شده مانند موهای دیگر به صورت طبیعی رشد کرده و به راحتی می توان آنها را کوتاه یا اصلاح کرد.
بیشتر بدانید:
• جراحی زیبایی برای درمان افتادگی پلک ها( بلفاروپلاستی)
• ماسک خانگی برای از بین بردن برنزگی پوست
• تزریق بوتاکس برای زیبایی و درمان
در عمل پیوند موی صورت نیز مانند بسیاری از عمل های زیبایی دیگر، از بی هوشی موضعی استفاده می شود و به همین دلیل هیچ ورمی در صورت بیمار، ایجاد نمی شود. عموما فردی که دچار فقدان سبیل است، باید بین 100 تا 500 گرافت بکارد. برای ریش، این میزان بین 2000 تا 3500 گرافت است. و برای موی بناگوش این میزان بین 750 تا 1500 گرافت است. پس از پیوند ریش و سبیل، صورت ظاهری طبیعی خواهد داشت.
پس از سه هفته، مانند بسیاری از عمل های زیبایی دیگر، موی صورت کاشته شده کمی می ریزد و این مسئله طبیعی است. سپس موی ریخته شده پس از 4 تا 6 ماه بار دیگر ظاهر می شود و کیفیت موی کاشته شده نیز در عرض دو سال بهتر می شود.
کاشت ریش و سبیل به روش SUT
ریش و سبیل از رکن های اساسی در زیبایی آقایان به شمار می رود و برای آقایان بسیار حائز اهمیت است و نبود یا فقدان آن به شکلی آزار دهنده است و در چهره آقایان حالت منفی ایجاد می کند.
کاشت ریش به روش SUT به جز نواحی سر و ابرو در تمامی مناطق از قبیل چانه، پشت لب، خط ریش و … نیز انجام می شود. اصولا کاشت مو و پیوند مو را در قسمت هایی از سر، ابرو، ریش و سبیل که فاقد مو هستند می توان از تکنیک های پیوند مو استفاده کرد. ریزش مو در آقایان در قسمت های ریش و سبیل به دو شکل است که در حالت اول به شکل مادرزادی است که در این حالت فرد از ابتدا فاقد ریش و سبیل است. اما در حالت دوم ریزش مو در صورت در نواحی ریش و سبیل به دلیل عوامل محیطی مانند استرس و اضطراب و ناراحتی و … است.
کاشت ریش و سبیل مناسب ترین و بهترین روش برای افرادی ست که ریزش ریش و سبیل دارند و همین موضوع باعث می شود که فرد کاشت ریش و سبیل را به روش های مختلفی انجام می دهد.
در روش SUT که آخرین روش و بهترین تکنیک کاشت سبیل و ریش است نیازی به جراحی های طولانی مدت با عوارضی چون خونریزی های شدید، درد، عوارض جانبی، دوران نقاهت و … نیست و تمام مراحل با دستگاه انجام می شود.
مراقبت های بعد از کاشت ریش:
در خصوص مراقبت های بعد از این عمل نیز باید به اطلاع تان برسانیم که 10 روز پس از عمل، باید با استفاده از قیچی کوتاه بشوند تا به آنها این امکان داده شود که بزرگتر شوند. بهتر است صورت 8 تا 9 روز بعد از عمل، اصلاح نشود همچنین در هنگام جویدن، سر، دهان و صورت را نباید تکان داد. در طول چند روز اول پس از عمل، بهتر است مایعات گرافت است.
پس از پیوند ریش و سبیل، صورت ظاهری طبیعی خواهد داشت. پس از سه هفته، مانند بسیاری از عمل های زیبایی دیگر، موی صورت کاشته شده کمی می ریزد و این مسئله طبیعی است. سپس موی ریخته شده پس از 4 تا 6 ماه بار دیگر ظاهر می شود و کیفیت موی کاشته شده نیز در عرض دو سال بهتر می شود.
و در نهایت در خصوص تفاوت عمل کاشت ریش و سبیل طبیعی از روش های مختلف توجه داشته باشید که روش FUE عمدتا در افرادی صورت می گیرد که با کوتاه کردن موی سر مشکلی ندارند ولی شیوه FUT برای کسانی انجام می شود که نمی خواهند سر خود را به طور کامل اصلاح کنند.
در پایان باید اشاره کنیم که در دوره درمان، پوست کبره های قرمز رنگی را خواهد داشت که البته بعد از یک هفته یا ده روز بدون برجای گذاشتن هیچ گونه جای زخم، برطرف می شود. از نظر تفاوت موهای پیوند زده ریش نیز خیالتان راحت باشد چون موهای کاشته شده در ناحیه ریش و سبیل را نمی توان با چشم مسلح از موهای اصلی ریش و سبیل آن فرد تشخیص داد. بنابراین نتایج کاملا طبیعی و دائمی است.
سن کاشت ریش :
در سن بین 20 تا 22 سالگی به دلیل اینکه سنین هورمون ها در سطح پایه قرار دارند بهترین سن برای کاشت ریش در این سن پیشنهاد می شود.
منبع : بیوتی کلینیک ( clinichairtransplantation.com)