جراحی سپتوپلاستی (ترمیم تیغه ی بینی)چگونه است؟

آیا جراحی سپتوپلاستی باعث بهبود وضعیت تنفس می شود؟
روش انجام جراحی چگونه است؟
آیا نیاز به بیهوشی عمومی است یا بیهوشی کافی است؟
لازم است چه نکاتی را پس از جراحی رعایت کنیم؟
آیا بعد از جراحی نیازی به استفاده از چسب بینی است؟
چند روز پس از جراحی باید از چسب بینی استفاده کرد؟
جراحی سپتوپلاستی چیست؟
در بعضی از افراد،تیغه ی میانی بینی یا همان “سپتوم” بنا به دلایل مختلف، انحراف دارد. در این جراحی، پزشک، انحنای تیغه ی بینی را برطرف می کند.

مدلی از جراحی بینی که هدف از انجام آن، رفع انحنای موجود در استخوان و غضروف بینی و بهتر شدن تنفس باشد به نام جراحی سپتوپلاستی شناخته شده می شود.
در واقع سپتوم را می توان تعبیری از دیواره بینی دانست که در مواردی که بافت غضروف و استخوان بینی جا به جه می گردد، در سپتوم انحراف بوجود می آید و پزشک جراح، در عمل جراحی، دیواره مذکور را با حذف قسمت هایی از آن به محل اولیه خود منتقل کرده و فیکس می سازد.


بیشتر بدانید:
جراحی ترمیمی بینی(جراحی ثانویه)
مهمترین نکات قبل و پس از جراحی بینی


 

تیغه بین دو سوراخ بینی در حالت عادی در وسط دو سوراخ قرار دارد و باعث می شود جریان هوا در طی روند تنفس، به صورت مساوی و متوازن به مجاری تنفس برسد اما در زمانی که دیواره مرکزی به سمت یکی از طرفین بینی انحنا پیدا کند در روند عادی تنفس احتلال ایجاد کرده و در بعضی موارد باعث بروز خون دماغ می شود.

جراحی بینی در زمینه سپتوپلاستی زمانی لازم تلقی می گردد که در این انحنا، فرد با مشکل جدی تنفسی و به اصطلاح تنگی تنفسی روبه رو شود زیرا درمان نکردن این مشکل موجب سردردهای بسیار زیاد و خون دماغ می گردد.
این جراحی هم همانند جراحی زیبایی بینی می تواند در دوحالت بیهوشی موضعی و یا بیهوشی عمومی بسته به تشخیص پزشک مربوطه انجام گیرد.

 

روند انجام این جراحی به این صورت است که پزشک برای آنکه به بخش انحراف یافته و سپتوم راه یابد برشی را در یک سمت بینی بوجود می آورد و بعد از کنار زدن پوشش مخاط بینی، انحراف سپتوم را اصلاح کرده و اگر نیاز به از بین بردن غضروف و یا استخوان زائد باشد نیز این کار را انجام داده و در انتها، پوشش مخاطی و سپتوم را با بخیه به جای اولیه خود بر می گرداند.

 

بعد از انجام این جراحی می توان با پشت سر گذاشتن مدت زمان رفع بی حسی به منزل بازگشت اما باید از فعالیت و کارهایی که سنگین هستند خودداری نموده و از فین کردن با فشار زیاد تا رسیدن به بهبودی کامل نیز ممانعت کنید و همچنین در هنگام خوابیدن و یا دراز کشیدن سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید. رعایت موارد ذکر شده از تورم صورت و بینی و خونریزی بعد از عمل جلوگیری می کند.

همچنین خوردن داروهایی مانند پروفن و آسپرین و … که به رقیق سازی خون کمک می کنند را “کنار بگذارید”.


بیشتر بدانید:
زیبایی بینی، بدون جراحی
دکتر سید مجید کاظمی(متخصص گوش و حلق و بینی و صورت)


در این جراحی، بانداژ و چسب های روی بینی تا مدت زمان کوتاهی (دو الی سه روز) بر روی بینی می مانند.
درون بینی هم تامپون تا چند روزی قرار دارد و پایین لب
هم برای اینکه خونریزی احتمالی بعد از جراحی جذب گردد یک بند با چسب فیکس می شود.
بعد از اتمام جراحی، ممکن است تعدادی از بیماران بلافاصله تغییرات را در روند تنفس خود حس کنند و در بعضی دیگر، رسیدن به این بهبودی زمان می خواهد.

در انتها می توان به خطراتی که به دنبال انجام این جراحی بیمار را تهدید می کند و اما می توانند جزو خطرات بسیار نادر باشند اشاره نمود:
خون ریزی بی اندازه و بسیار زیاد، از بین نرفتن جای بخیه ها، پایین آمدن شدت احساس بویایی، ابتلا به عفونت و یا تغییر یافتن شکل اصلی بینی.

 

منبع : drkazemi.org

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *