جهت اطلاع از دستگاه وکیوم تراپی روی آیکون مشاهده کلیک کنید...
مشاهدهآیا شما هم جز ء افرادی هستید که از ریزش موی شان ناراحت هستند و به دنبال یافتن دلایل آن و پیدا کردن راهکاری برای حل آن هستند؟
آیا هر بار که موی تان را شانه می کنید، همیشه تعداد زیادی از موهای تان می ریزد و احساس می کنید موهایتان، روز به روز ، کم پشت تر می شوند؟
حتی ممکن است اعضای خانواده هم از وجود تار های موی شما در جای جای خانه،از شما گله کنند و ناراحتی شان را ابراز کنند.
اما علت این همه ریزش مو چیست؟ آیا به درون بدن و اندام های داخلی مربوط است یا خیر؟
ریزش مو در زنان و مردان شامل دلایل داخلی و خارجی می شود.
اگر ریزش مو شدید باشد باید به دنبال علت داخلی آن بود تا یک درمان کامل و همیشگی داشته باشید.
اما نوعا افراد به دنبال درمان های سطحی و سریع مانند استفاده از شامپو و لوسیون هستند که تقریبا باید گفت درمان کامل با این شیوه ها غیرممکن است!
پس باید بدنبال رفع بیماریهای زمینه باشید که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد .
عوامل کلی ریزش مو در زنان و مردان :
بیماریهای ژنتیکی (از قبیل انواع آلوپسی)
مشکلات پوستی
مشکلات کبدی و حرارت کبد
مشکلات گوارشی و یبوست
مشکلات غده تیروئید
کمخونی
شرایط محیطی
رژیم غذایی نامناسب
شرایط روحی روانی نامناسب و استرس
برخورد نامناسب با مو
بیماریهای ژنتیکی پوست:
در این موارد، ریزش مو امری است اجتنابناپذیر که عوامل محیطی و دیگر عوامل نقش زیادی در آن ندارند و فقط با کنترل بیماریهای زمینه میتوان از روند رو به رشد آن کاست.
البته در طب نوین بیماری های ژنتیک پوست مانند الوپسی و … درمان قطعی ندارند، اما در طب سنتی درمان های بسیار موثری برای آنها وجود دارد.
مشکلات پوستی:
چربی و خشکی بیش از اندازه پوست باعث ریزش مو خواهد شد که در طب سنتی ریشه اصلی این مشکلات، کبد عنوان شده است. ابتلا به هرگونه عارضه پوستی در پوست سر میتواند منجر به ریزش مو در زنان و مردان شود. این مشکلات در یک تقسیم بندی کلی عبارت اند از:
• مشکلات پوستی ناشی از خشکی پوست
در طب سنتی خشکی پوست، حاصل خشکی کبد ذکر شده است، پس برای درمان کامل ابتدا باید نسبت به درمان کبد اقدام نمود.
• مشکلات پوستی ناشی از چربی پوست؛
در طب سنتی، چربی پوست حاصل چربی خون و چربی کبد ذکر شده که در این مورد هم ابتدا می بایست نسبت به رفع عامل اصلی اقدام نمود، یعنی ابتدا باید کبد و خون پاکسازی شوند.
بیماریهای کبدی:
تمامی مشکلات کبدی بهطور مستقیم یا غیرمستقیم میتوانند موجب ریزش مو در زنان و مردان شوند.
شایع ترین مشکلات کبد عبارتند از:
۱- کبد چرب
۲- کبد پرحرارت (گرم)
۳- کبد خشک
مشکلات گوارشی:
مشکلات گوارشی بهطور غیرمستقیم باعث ریزش مو میشوند بهاینترتیب که هر نوع اخلال در سیستم گوارش بدن موجب می شود تا عمل هضم و جذب ریزمغذیها بهخوبی انجام نشود، درنتیجه تغذیه پوست و مو بهطور ناقص صورت گرفته و درنهایت ریزش مو ایجاد میشود.
تعدادی از مشکلات گوارشی شایع تر که باعث ریزش مو میشوند عبارتاند از:
۱- یبوست
۲- ریفلاکس اسید معده
۳- زخم معده
۴- سندرم روده تحریکپذیر
۵- معده سرد
در تمام این موارد عملکرد طبیعی دستگاه گوارش با مشکل مواجه می شود که در صورت وجود این بیماریها، قبل از هر چیز باید نسبت به درمان این بیماریها اقدام نمود.
مشکلات غده تیروئید:
غده تیروئید هورمونهای بسیار مهمی ازجمله: T3, T4، تیروکسین، کلسیتونین و… ترشح میکند، این هورمونها نقش مهمی در بدن فعالیت های فیزیولوژیکی بدن از قبیل تنظیم وزن، تنظیم سوختوساز بدن، ترمیم و بازسازی بافتهای بدن و… به عهده دارند.
کمکاری غده تیروئید، سبب کاهش سرعت متابولیسم بدن، خشک، نازک و شکننده شدن موها و درنهایت باعث ریختن موها میگردد، از طرفی دیگر به دلیل کند شدن سرعت متابولیسم بدن رویش مجدد موها نیز با سرعت کمتری روی میدهد که تدریجاً باعث خالی شدن قسمتهای مختلف سر میگردد.
از دلایل کمکاری غده تیروئید میتوان به کمبود ید، منگنز، سلنیوم، ویتامین سی و سایر مواد مغذی که غده تیروئید جهت فعالیت خود به آنها احتیاج دارد اشاره کرد.
در آنالیز مو نسبت کلسیم به پتاسیم بیانگر عملکرد غده تیروئید میباشد. همچنین میتوان با انجام آزمایشهای خون T3, T4, TSH وضعیت و میزان هورمونهای غده تیروئید را بررسی نمود.
کم خونی:
کم خونی سبب میشود، خون که حاوی اکسیژن و مواد مغذی بوده به اندازه کافی به ریشه موها نرسیده و به مرور زمان ریشه موها تضعیف گردند، علل شایع کمخونی میتواند کمبود ویتامینهای E ,C ,B6 ,B12 ,Folic Acid باشد.
در طب مدرن با انجام آزمایش خون CBC میتوان وضعیت کمخونی را بررسی نمود اما شاخص های کم خونی در طب سنتی و نوین کاملا متفاوت هستند.
وضعیت مزاجی و شرایط کلی بدن شخص باید توسط پزشک متخصص طب سنتی بررسی شود تا بتوان کم خونی را تشخیص داد.
شرایط محیطی:
قرار گرفتن در شرایط محیطی نامناسب میتواند به سرعت باعث ریزش مو شود. برخی از شرایط محیطی نامناسب عبارت اند از:
• قرارد گرفتن طولانی مدت در برابر تابش مستقیم آفتاب
• محلهای بسیار سرد یا بسیار گرم
• مکانهای آلوده و غیربهداشتی
• مکانهای دارای امواج الکترومغناطیسی زیاد
• و تمام شرایطی که از حالت طبیعی و عادی برای انسان خارج است.
رژیم غذایی نامناسب:
مسلماً تغذیه در حفظ سلامت تک تک اعضا و نواحی بدن مؤثر است بنابراین استفاده از خوراکیهای مصنوعی، مواد غیرطبیعی و روغنهای ناسالم باعث بروز مشکل در اعضای رئیسه بدن و در نتیجه اخلال در تغذیه صحیح موها میشود،
از این رو یکی از عوامل مهم جلوگیری از ریزش مو در زنان و مردان استفاده از خوراکیهای ارگانیک و طبیعی است.
شرایط روحی روانی نامناسب و استرس:
اساس قدرت بشر بهوسیله روحیه شاد و سالم ایجاد میشود، بنابراین تمام مشکلات روحی و روانی از قبیل استرس، عصبانیت و هموغم باعث ضعف جسم انسان میشود.
به این ترتیب که تمام این حالات، در صورت بروز باعث میشوند خلط سودا که یکی از اخلاط چهارگانه است در بدن شخص بیشتر ترشح شود؛
این امر در عملکرد صحیح اعضای رئیسه اخلال ایجاد کرده و باعث ایجاد اشکلال در شرایط عادی خونرسانی و تغذیه موها شده و موجب ریزش مو میشود. به همین دلیل در صورت وجود چنین مشکلاتی باید حتماً نسبت به رفع آنها اقدام نمود.
در برخی افراد استرسی موها بهصورت نقطهای میریزند، در اینگونه موارد سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شده و بر ضد پیاز مو واکنش نشان میدهد.
برای درمان این مشکل رفع عامل استرس زا و گرم کردن با استفاده از گرمکنندههایی مانند اسپند، گلقند، گلاب و عسل، روغن بادام شیرین و روغنزیتون توصیه میشود.
منبع : پارسی طب