غذاهای مضر برای سلامتی روده
آیا همه ی انواع غذاها و خوراکی ها برای بدن ما مفیدند؟ قطعا پاسخ منفی است.
با این حال چرا به رفتارهای تغذیه ای خود اهمیت چندانی نمی دهیم. به عنوان مثال ؛تقریبا همه ی ما می دانیم که سیب زمینی سرخ کرده برای سلامتی ما مضر است ، اما چقدر به این گفته اهمیت می دهیم و به آن عمل می کنیم؟!
دیگر وقت آن رسیده که بیشتر به سلامتی خود اهمیت دهیم ؛چرا که اولویت زندگی انسان ، خودش است.
حتما در اطافیان خود کسانی را مشاهده کرده اید که با وجود سن بالا، بسیار سلامت و پر انرژی هستند. اما استارت این روند سلامتی از زمان های قبل تر اتفاق افتاده است.
روده عضوی مهم و حیاتی در بدن است که سلامت آن ارتباط مستقیم با نوع تغذیه افراد دارد. برای حفظ سلامت این عضو، باید به کیفیت تغذیه خود بیش از پیش توجه کنیم. آماری مربوط به سال ۲۰۱۰ نشان میدهد که علت بیش از یک سوم از ۵۶۹۵۰۰ مرگ ناشی از سرطان در آمریکا، تغذیه نامناسب، چاقی و کم تحرکی بوده است.
همه ما توصیههایی از قبیل خوردن میوه و سبزیجات و داشتن تحرک را بارها از منابع و افراد گوناگون شنیدهایم؛
اما به همان میزان که شناختن غذاهای مفید برای جلوگیری از ابتلا به بیماریها ضروری است، آشنا شدن با مواد مضری که باید از آنها به شدت اجتناب کرد نیز لازم است.
برای شروع مبارزهای جدی با بیماریهای روده و از جمله سرطان، لازم است در مصرف مواد غذایی زیر نهایت دقت و تعادل را به خرج دهید. برخی از این مواد باید به کلی از رژیم غذاییتان حذف شوند.
گوشتهای فرآوری شده
شاید شما هم مثل بسیاری از افراد عاشق سوسیس، کالباس یا همبرگر باشید، اما این گونه گوشتهای فرآوری شده جزو مواد غذایی کمتر مناسب، به حساب میآیند.
با خوردن گوشتهای فرآوری شده، شما در واقع در حال مصرف سدیم نیترات هستید. از این ماده بهعنوان نگهدارنده، تثبیتکننده رنگ، طعمدهنده و ضدمیکروب استفاده میشود.
متاسفانه ثابتشده که سدیم نیترات در بدن انسان به نیتروزآمینهای سرطانزا تبدیل میشود. به همین دلیل است که بسیاری از تحقیقات و آزمایشات، رابطهای قوی بین مصرف گوشتهای فرآوری شده و ابتلا به سرطان را ثابت کردهاند.
گوشت قرمز
برخی تحقیقات نشان میدهند که مصرف فراوان یکی از مواد مغذی موجود در گوشت قرمز، مرغ و لبنیات میتواند منجر به ایجاد پولیپهای رودهای شود که در نهایت ممکن است به سرطان روده منتهی شود.
هر چند این تحقیقات در سطح مقدماتی بوده و هنوز نمیتوان بهطور قطع بر آنها تکیه کرد، اما توجه به نتایج آن خالی از فایده نیست. گوشت قرمز تنها عامل مشکلات رودهای نیست، بلکه مصرف فراوان مرغ و ماهی نیز میتواند موجب بروز بیماریهای رودهای شود.
————————————————————————————————————————————–
همه چیز درباره ی کولستومی” اینجا” را کلیک کنید
————————————————————————————————————————————–
مطالعات اخیر روی ۳۲۰۰۰ نفر در طول ۶ سال، نشان میدهد افرادی که در رژیم خود گوشت، مرغ و ماهی بیشتری مصرف میکردهاند، سه برابر بیش از سایرین به بیماریهای روده مبتلا میشوند.
علت این امر وجود مادهای به نام کولین در این مواد غذایی است. درعینحال ثابت شده که مصرف حبوبات (مانند لوبیا، نخود و عدس)، احتمال ابتلا به سرطان روده را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد، البته باید توجه داشت که مصرف مقدار مناسب گوشت قرمز (به دلیل وجود پروتئین و آهن فراوان در آن) در رژیم غذایی ضروری است.
انتخاب گوشتهای تازه و طبیعی، به کاهش خطرات آن کمک بسیار میکند. نکته قابلتوجه دیگر این است که پختن یا سرخ کردن گوشت در دمای بالا و به مدت طولانی، میتواند سرطانزا بودن آن را تشدید کند.
برخی آمینواسیدهای موجود در گوشت، در دمای بالا تبدیل به آمینهای هتروسیکلیک (HCA) میشوند. این مواد احتمال ابتلا به سرطان روده را افزایش میدهند.
————————————————————————————————————————————
برای اطلاع از مهمترین مراقبت ها از کولستومی ” اینجا” را کلیک کنید
————————————————————————————————————————————-
سیبزمینی سرخ کرده و چیپس
چیپس و سیبزمینی سرخکرده حاوی مقادیر زیادی آکریلامید هستند. این ماده نیز در اثر تماس برخی مواد غذایی با حرارت بالا (هنگام پختن یا سرخ کردن) ایجاد میشود. آزمایشهایی که تا کنون روی حیوانات صورت گرفته نشان میدهد که آکریلامیدها میتوانند منجر به بروز چندین نوع سرطان و از جمله سرطان روده شوند. در کل میتوان گفت آکریلامیدها در اثر حرارت دیدن هر یک از مواد غذایی میتوانند ایجاد شوند؛ اما احتمال تشکیل آنها از سیبزمینی بسیار بیشتر است. این مساله آن قدر جدی است که سازمان بهداشت جهانی (WHO) در رابطه با آن اظهار نگرانی جدی کرده است.
در انتها یادآوری میشود که مشکلات و بیماریهای مربوط به روده (و از جمله سرطان روده)، علل و عوامل گوناگونی دارد؛ که از جمله این عوامل میتوان به تغذیه نامناسب اشاره کرد. با داشتن یک رژیم غذایی سالم و بدون خطر، میتوان احتمال ابتلا به انواع بیماریهای روده (خصوصاً سرطان) را به میزان قابلتوجهی کاهش داد.
به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
پارسی طب